ßßß
6-8 ugotowanych jaj na twardo2 łyżki majonezuPasta z tuńczykatuńczyk w kawałkach odsączony z zalewy około 140 g1 żółtko ugotowane1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka kopiasta majonezu2 łyżeczki posiekanej zieleniny - dałam trochę szczypiorku i natki z pietruszkiszczypta soli i pieprzudo dekoracji: ugotowana marchewkatrochę granulek herbatyPrzygotowanie:Przepis krok po kroku na FILMIEUgotowane jajka, obrane ze skorupek, kroję wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjmuję żółtka. Połówki białek smaruję majonezem po całej powierzchni od strony krojonej, tam, gdzie będzie leżał farsz i dobrze do nich przylegał, dając efekt ptasiego gniazda.Składniki pasty mieszam widelcem, rozdrabniając je, ale nie na miazgę.Wykładam farsz na białka i centralnie układam połówki żółtek (lub ćwiartki), które maskuję majonezem w taki sposób, żeby uzyskać mniej więcej zarys kuleczki. Nie trzeba wygładzać ani bardzo się starać, bo startym żółtkiem przysypiemy ewentualne niedociągnięcia,
Wycinamy z zimnej ugotowanej marchewki grzebyki i dzióbki. Dekorujemy. Gotowe!Bardzo polecam!Życzę pysznych pogodnych Świąt WielkanocnychPozdrawiam serdecznie Weronika