Wykonanie
Witam kochani. Proponuję bardzo prosty przepis na zbliżające się Święta Wielkanocne. Niewiele roboty i kilka niedrogich składników a efekt znakomity - po prostu szybko smacznie i dekoracyjnie.



Składniki

6-8 ugotowanych jaj na twardo2 łyżki
majonezuPasta z
tuńczykatuńczyk w kawałkach odsączony z zalewy około 140 g1
żółtko ugotowane1 łyżeczka
musztardy1 łyżeczka kopiasta
majonezu2 łyżeczki posiekanej
zieleniny - dałam trochę
szczypiorku i
natki z
pietruszkiszczypta
soli i
pieprzudo dekoracji: ugotowana
marchewkatrochę granulek
herbatyPrzygotowanie:Przepis krok po kroku na FILMIEUgotowane
jajka, obrane ze skorupek, kroję wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjmuję
żółtka. Połówki
białek smaruję
majonezem po całej powierzchni od strony krojonej, tam, gdzie będzie leżał farsz i dobrze do nich przylegał, dając efekt ptasiego gniazda.Składniki pasty mieszam widelcem, rozdrabniając je, ale nie na miazgę.Wykładam farsz na
białka i centralnie układam połówki
żółtek (lub ćwiartki), które maskuję
majonezem w taki sposób, żeby uzyskać mniej więcej zarys kuleczki. Nie trzeba wygładzać ani bardzo się starać, bo startym
żółtkiem przysypiemy ewentualne niedociągnięcia,

Wycinamy z zimnej ugotowanej
marchewki grzebyki i dzióbki. Dekorujemy. Gotowe!Bardzo polecam!Życzę pysznych pogodnych Świąt WielkanocnychPozdrawiam serdecznie Weronika