ßßß

Lista składników:300-400 g fileta z kurczaka1 duża cebula1,5 łyżki przecieru pomidorowego1 łyżka soku z cytryny2-3 gałązki świeżej kolendrypół szkolanki orzechów nerkowca2-3 ząbki czosnku2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżeczki garam masala1 łyżeczka red chilli1 łyżeczka soli2-3 łyżki oliwy1/2 łyżeczki kurkumy3-4 pieczarki1,5 szklanki wodyPrzygotowanie:Cebulę kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy z przecierem pomidorowym na gładką masę.Dodajemy kolejny ząbki czosnku, sok z cytryny, orzechy nerkowca, jogurt, przyprawy.Blendujemy ok. 2-3 minut.Oliwę rozgrzewamy w karahi lub w ciężkim rondlu.Wykładamy całość pasty i podsmażamy ją lekko przez 2-3 minuty.
Dodajemy posiekaną kolendrę, fileta pokrojonego w kostkę i pokrojone w paski pieczarki.
Po chwili dodajemy wodę.Gotujemy pod przykryciem 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając.W razie konieczności można dodać trochę więcej wody, jeśli sos będzie zbyt gęsty.
Dekorujemy listkami kolendry i orzechami.
Smacznego :-)