Wykonanie
Home » kolacja » lunch »
migdały » obiad »
orzechy »
orzechy włoskie »
otręby » panierka »
pstrąg »
ryba »
ryby »
sezam » słone » smażone » wegetariańskie » zdrowe »
Pstrąg w panierce
orzechowo-otrębowejczwartek, 5 czerwca 2014

Niezwykle pyszna
ryba. Chrupiąca orzechowa panierka, soczyste, delikatne
mięso. Bardzo szybkie danie, nieskomplikowane. Gorąco polecam jako szybki, zdrowy obiad. Idealnie komonuje się z
brązowym ryżem i
brokułami.Składniki:100 g podruszonych
migdałów,100 g pokruszonych
orzechów włoskich,
otręby owsiane,łyżka klarowanego
masła,1
cytryna,
sezam,
mąka,1
jajko,
rozmaryn,
tymianek,
sos sojowy,
pieprzWykonanie:Filety opłukać, opruszyć
pieprzem,
ziołami, polać
sosem sojowym, skropić
cytryną, odstawić na 5-10 minut.Przygotować 3 miski. Do jednej wysypać
mąkę, na drugą wylać rozbełtane
jajko, na trzecią wsypać
orzechy i
otręby owsianePanierować kolejno w:
mące,
jajku,
bułce oraz orzechach.
Rybę smażyć na rozgrzanym, wcześniej sklarowanym
maśle, często obracając.Wyłożyć na tależ, opruszyć
sezamem, obłożyć plastrami
cytryny.Podawać z
ryżem i ulubionymi warzywami.Smacznego!





i Carmie załapała się na sesję... ;-)

