ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z soli 4 sztuksok z cytryny według uznaniatymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamigdały mielone 50 gramówotręby pszenne 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukmąka 4 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowycholej według uznaniacytryna 1 sztukWykonanie:Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, sola oraz pieprzem. Otręby wymieszać z migdałami. Filety obtaczać w mące, rozmąconych jajkach i otrębach z migdałami. Smażyć z obu stron na oleju. Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć po kawałku masła i zapiec. Podawać z warzywami z wody i plasterkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: