ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z morszczuka 750 gramówcytryna 2 sztuksok z cytryny 1 sztukolej 3 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny oraz natrzeć tymiankiem i odstawić na 30 minut. Wyszorowane cytryny pokroić w cienkie plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego olejem ułożyć warstwę plasterków cytryny, a na nich ułożyć rybę, oprószyć sola oraz pieprzem i skropić olejem. Przykryć pozostałymi plasterkami cytryny, a wierzch skropić resztą oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Podawać z surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: