ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z morszczuka 300 gramówpieczarki 200 gramówcebula czerwona 2 sztukboczek wędzony 300 gramówpapryka czerwona 1 sztukolej 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychtymianek, gałązki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę. Oczyszczoną paprykę pokroić w rąby. Oczyszczone pieczarki pokroić na połówki lub na ćwiartki. Oczyszczoną cebulę pokroić na cząstki, a boczek na kawałki. Przygotowane składniki nadziewać na przemian na drewniane szpikulce do szaszłyków. Oprószyć solą oraz pieprzem i posiekanymi listkami tymianku. Skropić sokiem z cytryny. Na dużej patelni, na rozgrzanym oleju, smażyć szaszłyki kilka minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Przełożyć na 4 talerze, udekorować plasterkami cytryny i gałązkami świeżych ziół. Podawać na gorąco z białym pieczywem tostowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: