ßßß Cookit - przepis na Mintaj zapiekany z cytrynami

Mintaj zapiekany z cytrynami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z mintaja 500 gramów
cytryna 2 sztuk
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Rozmrożone, opłukane i osuszone filety skropić sokiem z połówki cytryny oraz natrzeć przyprawami. Na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem ułożyć plasterki cytryny, rybę i ponownie plasterki cytryny. Całość skropić olejem i zapiekać 30 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Mrocks
Data: 2009-03-09
Okropne sam kwas
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4706/Mintaj-zapiekany-z-cytrynami