Wykonanie
Babka jogurtowa, trochę zmodyfikowana bo z leciutko
malinową nutą. Takie ciasta lubię najbardziej.Piaskowe, ucierane, bez mas i kremów. Idealne na śniadanie, do popołudniowej
kawy lub wieczornej
herbaty. Delikatna puszysta pyszna. Na nadchodzą Wielkanoc lub na każdą inną okazję.
Budyń malinowy możecie zastąpić
śmietankowym i dodać łyżkę
syropu malinowego, albo użyć budyniu o innym smaku np
truskawkowym.

3
jajka200 g
mąki200 g
cukrucukier waniliowysok z połowy
cytryny10 g
jogurtu naturalnego2 łyżeczki
proszku do pieczenia100 g stopionego
masła1 op budyniu
malinowego2 łyżki
mlekaew
lukier d dekoracjiDo miski wbić
jajka dodać
cukier,
cukier waniliowy,
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia,
jogurt,
sok z cytryny i stopione wystudzone
masło.Wszystko razem zmiksować do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do babki wysmarować
masłem i wysypać
bułką. Wlać połowę ciasta. Do drugiej połowy wsypać
budyń i dodać
mleko ( ew
sok malinowy) Zmiksować i wylać na pierwszą część ciasta, delikatnie zmieszać ( takie esy floresy łyżą zróbcie ;-) Babkę piec w tem,160 stopni 50 min.

