Wykonanie
Nietypowe ciasto bardzo smaczne i dobre dla tych na diecie bezglutenowej.Mocno
czekoladowe, wilgotne jak to brownie.
Kasza jaglana praktycznie niewyczuwalna w smaku.

Składniki:
kasza jaglana – 3/4 szklanki,
cukier – 1/2 szklanki,
śliwki suszone – 1 szklanka,
mleko kokosowe – 125 ml,
jaja – 2 szt,
orzechy mix – 1 szklanka,
czekolada gorzka – 100 g,
kakao – 4 łyżki,
soda – 1/2 łyżeczki,
lukier zielony – 1 opakowanie.Przygotowanie:
Śliwki namoczyć.
Kaszę jaglaną sparzyć gorąca
wodą a następnie podgotować, ok. 10 minut. Odcedzić,
potem zalać
mlekiem i gotować dalej z dodatkiem
kakao i
czekolady – mieszać,żeby się nie przypaliło . Gotową masę odstawić do ostudzenia. Dodać
śliwki i zmiksować.
Jajka ubić z
cukrem na puszystą masę. Dodać do masy
jajka ,
bakalie, szczyptę
sody i dobrze wymieszać. Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec ok.godziny w temperaturze 160 stopni. Przed podaniem polać lukrem.