ßßß
Tematem wspólnego wirtualnego gotowania było brownie.Uwielbiam! No, ale postanowienie stycznia z mniejszą ilością cukru zobowiązuje.Jakoś z tego wybrnęłam. Użyłam steawi, więc cukru w nim nie ma.Za to jest miękkie, wilgotne i bardzo pyszne. A, przede wszystkim bardzo zdrowe.Idealne na do kawy, nawet dla będących na diecie czy bezglutenowców.W wirtualnym gotowaniu brali udział Chantel, Aleksandra i Mirabelka i Lejdi.
100g kaszy jaglanej1 szklanka wrzącej wodyszczypta soli2 jajka70g masła roztopionego1/2 szklanki steawii z maltodekstryną lub 3/4 szkl cukru1/2szkl jogurtu naturalnego1/2 szklanki kakao1 łyżeczka sody+ dowolne orzechyKaszę podprażyć na suchej patelni. Wodę zagotować ze szczyptą soli, dodać kaszę, zamieszać i gotować do całkowitego wchłonięcia płynu (nie mieszać).Kaszę wystudzić i zblenderować z resztą składników. Małą blaszkę (20x20) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i udekorować orzechami.Piec 45min w 180stopniach.