Wykonanie

Tematem wspólnego wirtualnego gotowania było brownie.Uwielbiam! No, ale postanowienie stycznia z mniejszą ilością
cukru zobowiązuje.Jakoś z tego wybrnęłam. Użyłam steawi, więc
cukru w nim nie ma.Za to jest miękkie, wilgotne i bardzo pyszne. A, przede wszystkim bardzo zdrowe.Idealne na do
kawy, nawet dla będących na diecie czy bezglutenowców.W wirtualnym gotowaniu brali udział Chantel, Aleksandra i Mirabelka i Lejdi.


100g
kaszy jaglanej1 szklanka wrzącej
wodyszczypta
soli2
jajka70g
masła roztopionego1/2 szklanki steawii z maltodekstryną lub 3/4 szkl
cukru1/2szkl
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
kakao1 łyżeczka
sody+ dowolne
orzechyKaszę podprażyć na suchej patelni.
Wodę zagotować ze szczyptą
soli, dodać
kaszę, zamieszać i gotować do całkowitego wchłonięcia płynu (nie mieszać).
Kaszę wystudzić i zblenderować z resztą składników. Małą blaszkę (20x20) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i udekorować
orzechami.Piec 45min w 180stopniach.