A tu coś dla osób, które nie przepadają za mięsem i chcą czasami odmiany:) Zdrowe kotleciki z wykorzystaniem królowej kasz. Mój synek często ma je w żłobku na obiad i stąd inspiracja, polecamSkładniki1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej25 dag chudego sera białego1 mały por2 łyżki siemienia lnianego1 duże jajo1 łyżka mąki żytniejziołatymianek, majeranek, sól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Por kroimy w cząstki, podsamażamy na 1 łyżce oliwy. Jak zmięknie dodajemy twaróg i smażymy około 4 minut. Następnie chwilę studzimy i dodajemy do kaszy jaglanej. Wbijamy jajo, dodajemy łyżkę mąki, siemię lniane i przyprawy. Chwilę ugniatamy do uzyskania lepkiej masy (jak na kotlety mielone). Formujemy kotleciki i smażymy około 3 minuty na jedną stronę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyZapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemKasza jaglana ze śliwkąJaglana z musem malinowym