Czebureki tym razem po mojemu. Z nadzieniem współczesnym :)2 szklanki mąki150g twarogu2 jajka1 łyżka oleju1 łyżka spirytusu lub octupół łyżeczki solipół łyżeczki sody120 g sera feta lub sałatkowego150 g twarogukilka suszonych pomidorów z oliwy1 ząbek czosnkuduża szczypta suszonych pomidorów z ziołamibazyliasólpieprzziołowy staropolskiolej do smażeniaMąkę wsypać do miski dodać sólutarty ser, jajka, sodę, olej i spirytus lub ocet. Zagnieść i dobrze wyrobić ciasto.Sery włożyć do miski dodać pokrojone pomidory z oliwy przyprawić do smaku i wymieszać.Ciasto rozwałkować cienko. wyciąć duże koła, od talerzyka (ja użyłam małej pokrywki od garnka). Na połowę krążka wyłożyć serowy farsz na 1 cm grubości. Ser przykryć drugą połówką i za pomocą widelca mocno skleić brzegi ciasta.Czebureki smażyć w głębokim oleju.Smażyć na złoto-brązowy kolor po kilka minut z jednej strony.Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisówhttps://www.facebook.com/groups/kresowiacy/