ßßß
 
            
         6 jajek ugotowanych na twardo200 g szpinaku świeżegooreganobazyliamajeranekszczypta mięty500 g mięsa mielonegosólpieprzjajko2 ząbki czosnkubułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażeniaSzpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować.Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej przy pomocy dwóch folii , nakładać warstwę szpinaku, i pomagając sobie folią owinąć każde ugotowane jajko. Panierować w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron.
6 jajek ugotowanych na twardo200 g szpinaku świeżegooreganobazyliamajeranekszczypta mięty500 g mięsa mielonegosólpieprzjajko2 ząbki czosnkubułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażeniaSzpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować.Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej przy pomocy dwóch folii , nakładać warstwę szpinaku, i pomagając sobie folią owinąć każde ugotowane jajko. Panierować w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron.