ßßß
 
            
         Dziś do Waszej dyspozycji pozostawiam pieczeń z mięsa mielonego z marchwią, kaszą i miętą.Pieczeń jest bardzo aromatyczna. Piękny zapach rozchodzi się po całym mieszkaniu, a na talerzu goszczą urzekające kolory.
Dziś do Waszej dyspozycji pozostawiam pieczeń z mięsa mielonego z marchwią, kaszą i miętą.Pieczeń jest bardzo aromatyczna. Piękny zapach rozchodzi się po całym mieszkaniu, a na talerzu goszczą urzekające kolory. SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego6 średnich marchewek6 łyżek kaszy jęczmiennejświeże liście mięty1 jajko2 ząbki czosnkumajeraneksól, pieprzmasłobułka tarta
SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego6 średnich marchewek6 łyżek kaszy jęczmiennejświeże liście mięty1 jajko2 ząbki czosnkumajeraneksól, pieprzmasłobułka tarta Mięso umieścić w misce. Dodać posiekaną mięte, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko oraz ugotowaną kaszę jęczmienną. Wymieszać. Marchewki obrać i w całości podgotować około 10 minut, wystudzić. Mięso doprawić do smaku. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.W formie układać mięso i przekładać marchwią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.
Mięso umieścić w misce. Dodać posiekaną mięte, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko oraz ugotowaną kaszę jęczmienną. Wymieszać. Marchewki obrać i w całości podgotować około 10 minut, wystudzić. Mięso doprawić do smaku. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.W formie układać mięso i przekładać marchwią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.