ßßß
 
            
        
 Potrzebne będą (na 4 kotlety):- masło klarowane lub olej rzepakowy (1-2 łyżki)- 450g mielonego mięsa z udek indyczych- 1 jajko- pełnoziarnista bułka tarta (kilka łyżek)- sól, pieprz i dużo majeranku- 1-2 ząbki czosnku rozdrobnione na miazgęSposób wykonania:1) Mięso mielone wkładamy do miski i mieszamy z jajkiem oraz przyprawami, a następnie dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, żeby masa nabrała odpowiedniej konsystencji i przestała być wodnista.2) Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy lekko w bułce tartej.3) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety po ok. 10 minut z każdej strony.
Potrzebne będą (na 4 kotlety):- masło klarowane lub olej rzepakowy (1-2 łyżki)- 450g mielonego mięsa z udek indyczych- 1 jajko- pełnoziarnista bułka tarta (kilka łyżek)- sól, pieprz i dużo majeranku- 1-2 ząbki czosnku rozdrobnione na miazgęSposób wykonania:1) Mięso mielone wkładamy do miski i mieszamy z jajkiem oraz przyprawami, a następnie dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, żeby masa nabrała odpowiedniej konsystencji i przestała być wodnista.2) Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy lekko w bułce tartej.3) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety po ok. 10 minut z każdej strony.
 Smacznego =)Agnieszka
Smacznego =)Agnieszka