Wykonanie


2
pstrągipół
pomarańczy2 łyżki
oliwysóltymianekmąka do panierowania
olej do smażenia
ziemniakisólpieprzpapryczka słodka1 łyżkasurówka z
kapusty400 g
kapusty kiszonej1
cebula1
jabłko1
marchewka2-3 łyżeczki
cukruszczypta
soliszczypta pierzu
ziołowegoolej nie rafinowany
Pstrągi umyć i oskrobać, naciąć ukośnie z obu stron, porządnie oblać
sokiem z
pomarańczy,
oliwą , lekko posolić i posypać szczyptą
tymiankuZiemniaki obrać pokroić w talarki, posypać
przyprawami, polać
olejem i upiec we frytownicy (ja użyłam frytownicy ActiFry w której piecze się praktycznie bez tłuszczu)
Kapustę dobrze odcisnąć z kwasu,
Jabłko i
marchewkę zetrzeć na tarce,
cebulę pokroić w półtalarki i doprawić surówkę,
solą,
pieprzem i
cukrem oraz
olejem ciemnym nie rafinowanym.
Pstrągi opanierować w
mące i usmażyć tuż przed podaniem.