Każdy facet lubi kawał mięsa na obiad stąd tak znany przepis na kotleta schabowego.Prawdziwy kotlet schabowy powinien być bardzo mocno rozbity cienki jak papier. Ja przyprawiam dzień wcześniej solą i pieprzem dzięki czemu jak już pisałam we wcześniejszym pościemięso kruszeje. Przed smażeniem obtaczam w jajku oraz bułce tartej. Pamiętajcie !!! mięso smażymy zawsze na mocno rozgrzanej patelni później zmniejszamy ogień.Po 2 minutki z każdej strony, tak smażymy po kolei wszystkie, a na końcu wszystkie kładziemy na patelnie zmniejszamy ogień na bardzo mały i układam cienkie 3-4 paski masła na kotlety i przykrywam. Dzięki czemu smakują wyśmienicie.Do kotletów podałam surówkę z kiszonej kapusty i ziemniakiSURÓWKA:30 dag kapusty kiszonej1 marchewka1 małe jabłuszko1 cebulkamoże być troszkę posiekanej natki pietruszki.Kapustę i cebulę kroje, marchewka i jabłko trę na tarce przyprawiam solą, cukrem i pieprzemA Wy z czym podajecie kotlecika?????hmmm ;)Na zdjęciu kotlet w innym towarzystwie na talerzu :)