Wykonanie
pół dyni piżmowej200 g
kurczaka pieczonegogarść
żurawiny1
cebula2 ząbki
czosnkuzielone liście
pora usiekane ok 4 łyżki
oreganoszczypta
lubczykuchili w płatkach
sólpieprzprzyprawa Biryani
masala Skworcu 1 łyżeczka2 łyżki
oliwy1 szkl
ryżuDynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki.W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną
cebulę i
czosnek, dodać
ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub
wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać
mięso ,
dynię i resztę składników.Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze
wody by risotto nie było suche.posypać
natką pietruszki.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i
ziół które wykorzystam w swojej kuchni.