ßßß
 
            
         2 małe kurczaki po ok 1,5 kgmarynata4 łyżki oliwy2 łyżki octu winnego1 łyżka miodu2 łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego1 łyżeczka suszonej papryki1 łyżeczka czosnku niedźwiedziegoszczypta lubczykuszczypta mięty1 łyżka sosu sojowegoKurczaki umyć, oczyścić, osuszyć.Składniki marynaty utrzeć i nasmarować marynatą kurczaki. Odstawić na ok dobę do lodówki.Włożyć kurczaki do brytfanki, podlać wodą ok pół szkl, okryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec przez godzinę. Po godzinie zdjąć folię, zmniejszyć temperaturę do 180 st i uruchomić termoobieg.Po ok 20 min kurczaki powinny się pięknie przyrumienić
2 małe kurczaki po ok 1,5 kgmarynata4 łyżki oliwy2 łyżki octu winnego1 łyżka miodu2 łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego1 łyżeczka suszonej papryki1 łyżeczka czosnku niedźwiedziegoszczypta lubczykuszczypta mięty1 łyżka sosu sojowegoKurczaki umyć, oczyścić, osuszyć.Składniki marynaty utrzeć i nasmarować marynatą kurczaki. Odstawić na ok dobę do lodówki.Włożyć kurczaki do brytfanki, podlać wodą ok pół szkl, okryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec przez godzinę. Po godzinie zdjąć folię, zmniejszyć temperaturę do 180 st i uruchomić termoobieg.Po ok 20 min kurczaki powinny się pięknie przyrumienić