Wykonanie
            Kolejna porcja 
kurczaka, bardzo aromatyczne i piekielnie ostre pałeczki.

Składniki:8 pałeczek z 
kurczaka2 łyżki 
sosu sojowego ciemnego2 łyżki płynnego 
miodu2 łyżki 
oliwy z oliwek1 łyżka 
oleju sezamowegosól (ostrożnie bo 
sos sojowy jest ostry)
pieprz1 łyżka posiekanego 
tymianku1 łyżka 
papryki w proszku1 
papryczka chili-drobno poszatkowana (ja nie 
dawałam pestek-ale można ich użyć)Wszystkie składniki na marynatę dokładnie połączyć i natrzeć pałeczki z każdej strony. Tak przygotowane 
mięsko wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie włożyć do woreczka do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 50 minut + około 10 minut w temperaturze 220 stopni bez woreczka.