Wykonanie

4
tuszki Nototenii
tymianekcytrynaoliwasólpieprzszczypta
mięty1
dynia hokkaido300 g
brukselki4-5 łyżek
cukru3-4 łyżki
nalewki wiśniowej lub innej
Ryby umyć, skroić
sokiem z cytryny,
oliwą , posypać
przyprawami i odstawić na ok godzinę.
Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną
wody , ok 1/4 szkl.
Dynię umyć, przekroić na 4 części, nasmarować
oliwą, posolić i ułożyć w drugim naczyniu.Wstawić
ryby i
dynię do piekarnika nagrzanego ok 180 st na ok 40 min.
Brukselkę oczyścić, opłukać , zalać
wodą w małym garnku i ugotować, ok 10 min.Odcedzić i odstawić do momentu kiedy
ryba i
dynia upieką się.Na patelnię wsypać
cukier, podlać
nalewką i kiedy zacznie się gotować włożyć
brukselkę (można przekroić na pół) Gotować kilka minut aż płyn odparuje a
brukselka będzie otoczona karmelem.
