Wykonanie


ciasto1,5 szkl
mąki0,5 szkl
cukru0,5 kostki
margarynycukier waniliowyszczypta
proszku do pieczenia2
żółtkanadzienie200 g
białego sera0,5 szkl
mleka2
białka2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej0,5 szkl
cukru1 łyżeczka
soku z cytryny
2
gruszki3
figiZagnieść dość twarde ciasto kruche, wylepić formę do tarty i wstawić do piekarnika na 12 min w temp 180 st.
Ser,
mleko ,
mąkę,
białka ,
cukier,
sok z cytryny włożyć do miski i porządnie zmiksować przy pomocy blendera.
Gruszki przeciąć na 4 części i wydrążyć gniazda nasienne, 2
figi przekroić na 4 części, trzecią zostawić.Na podpieczony spód wylać masę
serową, Ułożyć
gruszki i
figi na przemian i wstawić do piekarnika na ok 20 min.Po wyjęciu udekorować pozostawioną
figą , posypać
brązowym cukrem.

