ßßß
Cookit - przepis na Frankfurterki w chińskiej fasolce, pod beszamelem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Frankfurterki w chińskiej fasolce, pod beszamelem
Składniki
Fasola
Mleko
Mąka
Cebula
Masło
Sól
Pieprz
Imbir
Gałka muszkatołowa
Jajko
Kasza kuskus
Pomidor
Wykonanie
6 frankfurterek500 g
fasolki
chińskiej600 ml
mleka
3 łyżki
mąki
1
cebula
2 łyżki
masła
sól
pieprz
imbir
gałka muszkatołowa
1
jajko
Fasolki
ugotować w wodzie lub na parze. Owinąć nimi
kiełbaski
i ułożyć w natłuszczonej brytfance.
Masło
rozpuścić na patelni, przysmażyć posiekaną drobno
cebulkę
, dodać
mąkę
, chwilę przyrumienić i stopniowo dodawać
mleko
aż do zużycia, gdyby sos wyszedł za gęsty, dodać jeszcze
mleka
, Zmiksować blenderem by był gładki. Doprawić
solą
,
pieprzem
,
gałką muszkatołową
i wbić
jajko
. Szybko wymieszać . Wylać sos na owinięte
fasolki
. (można posypać niewielką ilością
sera żółtego
.Zapiec w temp ok 180 st przez ok 30 min.Podawać
kuskusem
i
pomidorem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/09/frankfurterki-w-chinskiej-fasolce-pod.html
Przepisy powiązane
Zapiekanka jajeczna
Zielona fasolka w śmietanowym sosie
Puszysty omlet z rydzami
Pierogi z rydzami
torcik naleśnikowy
Składniki powiązane (0)