ßßß
6 frankfurterek500 g fasolki chińskiej600 ml mleka3 łyżki mąki1 cebula2 łyżki masłasólpieprzimbirgałka muszkatołowa1 jajkoFasolki ugotować w wodzie lub na parze. Owinąć nimi kiełbaski i ułożyć w natłuszczonej brytfance.Masło rozpuścić na patelni, przysmażyć posiekaną drobno cebulkę, dodać mąkę, chwilę przyrumienić i stopniowo dodawać mleko aż do zużycia, gdyby sos wyszedł za gęsty, dodać jeszcze mleka, Zmiksować blenderem by był gładki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wbić jajko. Szybko wymieszać . Wylać sos na owinięte fasolki. (można posypać niewielką ilością sera żółtego.Zapiec w temp ok 180 st przez ok 30 min.Podawać kuskusem i pomidorem.
