ßßß
150g margaryny0,5 szkl. oleju1 szl cukrukilka kropli aromatu rumowego1 łyżeczka sody0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki kawy rozpuszczanej60 g kakao500 ml cukinii startej na tarce z grubymi oczkami1 tabliczka gorzkiej czekoladyszczypta soli2 duże jajka0,5 szkl. śmietany gęstej2 szkl mąki pszennejMargarynę utrzeć dodając stopniowo cukier, olej, aromat, sodę, proszek do pieczenia, sól. następnie dodać jajka. Do ciasta dodać mąkę na przemian ze śmietaną, kakao i kawę. Na końcu dodajemy do masy cukinię i posiekaną lub zeskrobaną czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy (18x22) lub większej, wyłożonej papierem i piec 50 minut w 160C.cżródlo


