Wykonanie

150g
margaryny0,5 szkl.
oleju1 szl
cukrukilka kropli
aromatu rumowego1 łyżeczka
sody0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
kawy rozpuszczanej60 g
kakao500 ml
cukinii startej na tarce z grubymi oczkami1 tabliczka
gorzkiej czekoladyszczypta
soli2 duże
jajka0,5 szkl.
śmietany gęstej2 szkl
mąki pszennejMargarynę utrzeć dodając stopniowo
cukier,
olej, aromat,
sodę,
proszek do pieczenia,
sól. następnie dodać
jajka. Do ciasta dodać
mąkę na przemian ze
śmietaną,
kakao i
kawę. Na końcu dodajemy do masy
cukinię i posiekaną lub zeskrobaną
czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy (18x22) lub większej, wyłożonej papierem i piec 50 minut w 160C.cżródlo



