ßßß
Składniki:1,5 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru kryształ2/3 szklanki mleka 3,2%1/2 szklanki oleju1 jajko1 łyżka kakao Wedel2- 4 łyżeczki kakao Puchatek1 łyżeczka proszku do pieczeniaodrobina sodyszczypta soli1/2 tabliczki gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Do miski wrzucamy przesianą uprzednio mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sól , sodę, kakao i cukier. Następnie użyte już składniki uzupełniamy olejem , mlekiem i jajkiem - mieszamy na gładką masę drewnianą łyżka bądź mikserem.Kolejny krok to pokrojenie czekolady na mniejsze kawałeczki, które dodajemy do ciasta. Mieszamy. Tak przygotowane ciasto umieszczamy w foremkach wyłożonych papilotkami na wysokość 4/5 foremki. Muffiny poddajemy obróbce termicznej ok. 25 min. w 200 stopniach.Smacznego Głodownicy!