ßßß

600 g karkówki w 3 plastrachsólpieprzpieprz ziołowy staropolski2 łyżki octu jabłkowego2 łyżki oliwy1 łyżka octu balsamicznegopół łyżeczki papryki słodkiej1 ząbek czosnkugałązki świeżego tymianku1 łyżeczka mąki400 g rzodkiewek2 łyżki masła2 łyżki bułki tartej3/4 szkl mlekaOcet, oliwę i przyprawy wymieszać w naczyniu.Karkówkę namoczyć z obu stron w marynacie, posypać tymiankiem i pozostawić na ok 2 godziny.
W głębokiej patelni najpierw przysmażyć plastry mięsa, dodać resztę marynaty i podlać szklanką wody. Przykryć i dusić ok 40 min. W razie potrzeby uzupełnić by nie przypalić mięsa. Na koniec delikatnie sypiąc przez małe siteczko dodać mąkę i szybko wymieszać by powstał ładny sos.Rzodkiewki umyć odciąć ogonki i natkę, ugotować w wodzie , przez ok 5-7 min. Odcedzić, zalać mlekiem i zagotować ponownie w mleku, przez chwilę , ponownie odcedzić. Przygotować z masła i bułki tartej zasmażkę i dodać do rzodkiewek, posolić i doprawić pieprzem do smaku.