Wykonanie
Soczyste, delikatne i mega smaczne.Kto raz spróbuje porzuci już na zawsze klasyczne kotlety
schabowe, bo te z udźca
kurczaka są o niebo smaczniejsze.Ja kupuję udka już wytrybowane, ale jeśli nie macie takich w sklepie, gdzie robicie zakupy spróbujcie wytrybować sami.W internecie jest mnóstwo instruktażowych filmików jak to zrobić, i wierzcie mi nie jest to trudne.
Składniki:
udka z kurczaka (bez kości i skóry) - ilość zależy od tego, ile porcji, chcemy uzyskać
sólpieprztymianeksłodka paprykaczosnek granulowany
masło klarowane2-3
jajkabułka tartaWykonanie:
Udka rozbijamy delikatnie tłuczkiem (przez folię najlepiej). Posypujemy ulubionymi
przyprawami.Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie obtaczamy w rozkłóconym
jajku,
bułce tartej i smażymy najlepiej na sklarowanym
maśle, a jeśli nie mamy na
oleju z obu stron na złoty kolor.