Wykonanie
Dziś przepyszny obiad z kotletami de volaille, które zrobiłem po przeszkoleniu u dziadka ( szefa kuchni na emeryturze :) )

Składniki:- dwa filety z piersi kurzej,- 100 g
masła,-
sól,
pieprz,-
słodka papryka,-
jajko,-
bułka tarta.



Sposób przygotowania:Każdy filet rozkroić na pół (jak książkę) i cienko rozbić przez folię spożywczą, uważając, aby nie zrobić dziur. Posypać
solą,
pieprzem i
papryką.
Masło podzielić na cztery części, każdą ugnieść w stożek, położyć na środku fileta i pomagając sobie nożem zawijać
mięso z każdej strony do środka.Należy zrobić to dokładnie,żeby
masło podczas smażenia nie wypłynęło Uformowane kotlety schłodzić, po czym panierować w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na złoto z każdej strony. Zależnie od wielkości fileta ,z jednego wychodzą 2-3 kotlety. Ja zjadłem je z
ziemniakami i
fasolką polaną
bułką tartą.Dla mnie rewelacja.