Wykonanie

W jednym z wpisów na temat zdrowego odżywiania wspomniałam o książce "
Plan" Lyn-Genet Recitas.Programu testowania składników diety pod kątem ich toksyczności dla naszego organizmu, czyli co nam służy, a co nie, jeszcze nie zrobiłam, natomiast zaczęłam korzystać z przepisów z książki, bo są i proste i ciekawe.Dzisiaj
sałatka z
jarmużem, którego wielka wiącha wystarczyła mi na kilka koktajli i jeszcze zostało, więc w sam raz na
sałatkę.Składniki:*
jarmuż* 1/2
jabłka*
ciecierzyca - dałam z puszki, która zalegała w spiżarni* w przepisie był
ser kozi, ja nie miałam, dałam dobry
starty ser żółty* łyżka
oliwySos musztardowy:* rozgnieciony ząbek
czosnku* łyżka
octu balsamicznego lub
jabłkowego* łyżeczka
musztardy Dijon* 3 łyżki
oliwy*
zioła:
tymianek,
lubczyk,
czosnek niedźwiedzi lub jakie się lubi*
sól,
pieprz
Jarmuż pozbawiony "kręgosłupa" i porwany na kawałki przesmażyłam 2 minuty na
oliwie, dodałam starte na tarce
jabłko i
ser, dorzuciłam odsączoną
ciecierzycę i wymieszałam z sosem.

Bardzo smaczna
sałatka:)

"Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć"Georges Bernanos