ßßß

6 białych papryk2 piersi z kurczakasólpieprzoreganoćwierć łyżeczki cynamonu1 cebula2 ząbki czosnkuszczypta suszonej chili1 jajko na sos2 łyżki nadzienia od papryczekpół szkl soku pomidorowego1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka śmietanysólpieprzPapryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych.Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno posiekaną cebulę i czosnek.Wybić jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance.Posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st.Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół szkl wody, sok pomidorowy i koncentrat, pogotować ok 10 min. Sos zmiksować blenderem i nastawić jeszcze raz na ogień, przyprawić do smaku dodać śmietanę ..
Danie podałam z brązowym ryżem