Wykonanie


6 białych
papryk2
piersi z kurczakasólpieprzoreganoćwierć łyżeczki
cynamonu1
cebula2 ząbki
czosnkuszczypta suszonej
chili1
jajko na sos2 łyżki nadzienia od papryczekpół szkl
soku pomidorowego1 łyżka
koncentratu pomidorowego1 łyżka
śmietanysólpieprzPapryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych.
Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać
przyprawy, drobno posiekaną
cebulę i
czosnek.Wybić
jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance.Posmarować
oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st.Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać
mięso podsmażyć, dodać pół szkl
wody,
sok pomidorowy i koncentrat, pogotować ok 10 min. Sos zmiksować blenderem i nastawić jeszcze raz na ogień, przyprawić do smaku dodać
śmietanę ..

Danie podałam z
brązowym ryżem