ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Tortilla campesina - składniki:oliwa4 cebule10 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę1 łyżeczka granulowanego czosnku1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach obranych i pokrojonych w kostkę6 łyżek śmietany2 łyżeczki paprykisólpieprz12 jajekTortilla campesina - sposób przygotowania: Posiekaj cebule, podsmaż je razem z boczkiem na niedużej ilości oliwy. Wymieszaj ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i papryką, przypraw solą i pieprzem. Dodaj podsmażoną cebulę z boczkiem, a na koniec wlej jajka ubite jak na omlet. Przygotowaną mieszaniną napełnij żaroodporne naczynie posmarowane masłem. Piecz w temp. 160°C, aż jajka się zetną, a wierzch tortilli się przyrumieni.Błyskawiczny tort limonkowy. Świeży i lekki pomysł na wiosenne słodkościOmlety z 4 stron świata
będzie przypieczony, a wierzch tortilli ścięty. Delikatnie zsuń tortillę na talerz i przewróć na patelnię na drugą stronę. Smaż do zrumienienia. Podawaj. Zobacz tez przepis na tortillę campesina oraz hiszpańską tortillę z mielonym mięsem i ziemniakam i. Tamagoyaki oznacza po japońsku ?smażone jajka