Przepis pochodzi ze zbioru użytkowniczki rena123 na portalu Przyslij Przepishttp://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kotleciki-grzybiarza-3ok. 400g grzybów leśnych (waga po obgotowaniu)2 małe ugotowane ziemniaki (ok.100g)1 jajko1 cebula1 łyżka posiekanej zielonej pietruszkibułka tarta ok 7 łyżekolejsól, pieprzGrzyby ugotować, odcedzić . Wystudzić i zemleć w maszynce do mięsa razem z ziemniakami.Cebulkę drobno posiekać i przyrumienić na łyżce tłuszczu. Do masy grzybowej dodać cebulkę, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajko i przyprawy do smaku, sól i pieprz, masę grzybową mieszać dodając po jednej łyżce bułki tartej, (to ile wejdzie bułki zalezy od tego jak wilgotne mamy grzyby) Masę wymieszać. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.Ja podałam je z ziemniakami i sałatką pikantną z ogórków.