ßßß
1 pierś z kurczakaszczypta pomidorów suszonychszczypta bazyliiszczypta tymiankusólpieprz na sos;3 pomidory3 ząbki czosnkuświeża bazyliaświeże oreganonatka pietruszki1 łyżka oleju2 saszetki ryżuPierś z kurczaka lekko zamrozić , wyjąc i pokroić w cienkie plastry. Posypać pomidorami suszonymi, tymiankiem i bazylią oraz do smaku solą i pieprzem.Przygotować sos; do rondelka wrzucić posiekany czosnek dodać olej i pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawałki, do smaku doprawić solą i pieprzem, rozgotować.Zmiksować sos blenderem, w razie potrzeby zagęścić odrobiną mąki. Dodać posiekane zioła i natkę pietruszki.Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i ułożyć plastry mięsa. Przyrumienić z obu stron.Podawać z ryżem i sosem.