ßßß

6 szt podudzi z kurczaka30 g grzybów mungarść grzybów leśnych suszonych1 łyżka sosu sojowo grzybowego1 łyżeczka przypraw chińskich1 jajko3/4 szkl ugotowanej kaszy gryczanejsólpieprz1/4 łyżeczki imbiru2 marchewkikawałek pora biała część1 łyżka oleju1,5 szkl bulionuryżsurówka z kapusty pekińskiejPodudzia wypłukać, osuszyć i ostrym nożem do filetowania wyciąć ze środka kości.Przygotować nadzienie. Grzyby mun razem z grzybami leśnymi ugotować ok 15 min.Odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby pokroić w paseczki dodać kaszę, jajko i doprawić przyprawą chińską oraz sosem sojowym, solą pieprzem i imbirem. Wymieszać i nadziać nadzieniem wszystkie podudzia, spiąć jedną lub dwiema wykałaczkami.Do naczynia frytownicy ActiFry włożyć nadziane podudzia. Marchewkę obrać i pokroić w ukośne plasterki. Por również w ukośne plasterki. Dodać do podudzi.Posypać przyprawą chińską, dodać łyżkę oleju i pół szkl bulionu. W razie gdyby wczesniej zostało nam troszkę nadzienia to też dodać.Ustawić minutnik frytownicy na 35 min. W międzyczasie podlać mięso bulionem jeszcze dwa razy.Upieczone podudzia podać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej, pora, jabłka i marchewki. Dodatkowo podać słodko kwaśny sos chiński.