Wykonanie
To nic innego jak recykling . Lub ponowne życie
ryżu z wczorajszego obiadu. Ponieważ należędo osób które nie znoszą wyrzucać jedzenia . A normalne że zawsze coś z obiadu zostanie , tomam
pole do popisu . Dzisiaj są placuszki z
ryżu .

Składnik2 szklanki ugotowanego
ryżu1
jajko2 łyżki
jogurtu naturalnegosól pieprzolej do smażeniaWykonanie- Do miski włożyć
ryż , wbić
jajko, dodać
jogurt . Zmiksować na masę . Nie musi być jednolita- Masę doprawić
solą i
pieprzem ( ostrożnie z
solą ponieważ ryz był już solony przy gotowaniu)- Na rozgrzaną patelnie kłaść łyżką masę, formować placuszek , smażyć z obydwu stron nazloty kolor po ok 2 minuty z każdej strony.Placki dobre są na ciepło i na zimno . Podawać je można z sosami , kwaśna
śmietaną ,lub jak w moimwydaniu z
sałatka z lekko podduszonej
marchewki i
pora .