Na szaszłyki400 gr mięsa od szynki lub łopatka1 płaska łyżeczka soli czosnkowej1 łyżeczka papryki słodkiejpół łyżeczki przyprawy barbecuekilka ziaren kolendry (potłuczone)3 łyżki oliwy2 łyżki miodu1 łyżka sosu sojowego1 brokułGrzyby mun duszone15 gr grzybów mun80 gr brokułów2 łyżki sosu sojowego1 łyżka sosu chili z kolendrą1 łyżka imbiru kandyzowanegopół łyżeczki czosnku granulowanego3 łyżki groszku z puszkidodatkowo makaron ryżowy.Mięso pokroić w kostkę jak do szaszłyków. Składniki marynaty wymieszać, zalać marynatą mięso i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić całość na patelnię, smażyć obracając ze wszystkich stron. ok 30 min.Brokuł ugotować najlepiej w całości, oddzielić ładne różyczki i pozostawić do szaszłyków a resztę ok 80 gr posiekać. Grzyby mun wcześniej namoczyć po czym ugotować.Mięso zdjąć z patelni i nadziać na przemian z brokułami na długie patyczki, Na pozostały sos włożyć ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby mun i posiekany drobno brokuł, dodać przyprawy i groszek, oraz posiekany drobno kandyzowany imbir. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu .Podawać po dwa szaszłyki, porcji makaronu i duszone grzyby w małych miseczkach jako dodatek podać jeszcze słodki sos chili.