ßßß Cookit - przepis na Czerwona fasolówka z kiełbasą

Czerwona fasolówka z kiełbasą

nazwa

Wykonanie

1 szkl fasoli (jaś) suchej
300 g kiełbasy wiejskiej
200 gr mięsa od szynki
1 marchewka
100 gr selera
przyprawa do potraw z fasoli
1 łyżeczka papryczki słodkiej mielonej
ziele angielskie
listek laurowy
pieprz kolorowy mielony
pół cebuli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
Fasolę namoczyć na kilka godzin (można na noc) Wypłukać, włożyć do garnka , zalać wodą dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Mięso pokroić i podsmażyć dodać do fasoli. Uzupełnić wodą w razie potrzeby. Kiedy fasola jest już półmiękka dodać przyprawy pokrojoną w słupki marchewkę i seler oraz cebulę. Kiełbasę pokroić w ukośne plasterki , przyrumienić na patelni i włożyć do zupy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić mąka kukurydzianą .
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/10/czerwona-fasolowka-z-kiebasa.html