ßßß
Cookit - przepis na Czerwona fasolówka z kiełbasą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czerwona fasolówka z kiełbasą
Składniki
Fasola
Kiełbasa
Mięso
Szynka
Marchew
Seler
Przyprawy
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz kolorowy
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Mąka
Wykonanie
1 szkl
fasoli
(jaś) suchej300 g
kiełbasy
wiejskiej200 gr
mięsa
od
szynki
1
marchewka
100 gr
selera
przyprawa
do potraw z
fasoli
1 łyżeczka papryczki słodkiej mielonej
ziele angielskie
listek laurowy
pieprz kolorowy
mielonypół
cebuli
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
mąki
kukurydzianej
Fasolę
namoczyć na kilka godzin (można na noc) Wypłukać, włożyć do garnka , zalać
wodą
dodać
ziele angielskie
,
listek laurowy
i gotować.
Mięso
pokroić i podsmażyć dodać do
fasoli
. Uzupełnić
wodą
w razie potrzeby. Kiedy
fasola
jest już półmiękka dodać
przyprawy
pokrojoną w słupki
marchewkę
i
seler
oraz
cebulę
.
Kiełbasę
pokroić w ukośne plasterki , przyrumienić na patelni i włożyć do zupy. Na koniec dodać
koncentrat pomidorowy
i zagęścić
mąka
kukurydzianą .
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/10/czerwona-fasolowka-z-kiebasa.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Bigos marchewkowy
026. fasolka po bretońsku
Bigos
Zrazy po chłopsku
Składniki powiązane (0)