ßßß
Cookit - przepis na Ryba w sosie winogronowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w sosie winogronowym
Składniki
Filet rybny
Sól
Pieprz
Mąka
Olej
Migdały
Śmietana
Bulion z kostki
Cukier
Wykonanie
Filety ryby
(dowolna)
sól
pieprz
3 łyżki
mąki
olej
do smażenia
Mąkę
wymieszać z
solą
i
pieprzem
, panierować
rybę
i smażyć na rumiany kolorSos
winogronowy
20 dkg.
winogron
(lepsze są zielone, bo mają mniej ziarenek)5 dkg, mielonych
migdałów
1 szkl.
śmietany
0,5 szkl.
bulionu z kostki
1 łyżka
mąki
sól
pieprz
1 łyżeczka
cukru
Winogrona
wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu
ryby
, dodać
migdały
i zagotować ok 3 min.
Śmietanę
wymieszać z
bulionem
i
mąką
, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku
solą
,
pieprzem
i
cukrem
.. Podawać polewając
rybę
z
ziemniakami
posypanymi
natką
lub
koperkiem
i do do tego podać kiść
winogron
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/ryba-w-sosie-winogronowym.html
Przepisy powiązane
Placki ziemniaczane.
Pierogi z jagodami. Przepis na znakomite ciasto pierogowe
Pierogi z aronią
Pierogi z jagodami - smak lata
Placki ziemniaczane ze śmietaną
Składniki powiązane (0)