Wykonanie
-ciasto-Skł; 3 szkl.
mąki22 dkg.
margaryny1 łyżeczka proszku do piecz.5 łyżek kwaśnej
śmietany6żółtek
Żółtka roztrzepać w
śmietanie. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, spód podpiec.-masa
jabłkowa-Skł; 1 kg.
jabłek1 łyżka
cukru1
galaretka agrestowaJabłka zetrzeć na tarce, podsmarzyć z
cukrem. Pod koniec wsypać
galaretkę i dokładnie wymieszać.-masa kokosowa-Skł; 6
białek1 szkl.
cukru20 dkg. wiórek
kokosowych1 łyżka
mąki ziemn.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać
cukier, wiórki i
mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać.-masa orzechowa-Skł; 4
jajka12 dkg.
orzechów mielonych3/4 szkl.
cukru1 łyżka
bułki tartej1 łyżka
kakao1 łyżka
mąki pszennej1 łyżeczka proszku do piecz.
Białka ubić,stopniowo dodać resztę składników, wymieszać.PRZYGOTOWAĆ DO PIECZENIA- 1 ciasto kruche podpieczone, masa
jabłkowa, masa kokosowa, masa orzechowa, 2 ciasto kruche. Piec ok 20-30 min. 180-200*C.