Wykonanie
-ciasto-Skł; 25 dkg
cukru1
margaryna4
żółtka60 dkg.
mąki1 łyżeczka prosz do piecz.4 łyżki
śmietanyCiasto zagnieść, podzielić na 4 części.-masa
jabłkowa-Skł; 1 kg.
jabłek18 dkg.
cukru5 dkg.
margarynyJabłka zetrzeć, smarzyć z
cukrem i
margaryną.Przestudzić. Wyłożyć na 1 rozwałkowane ciasto.Przykryć
ciastem 2. Piec ok. 30-40 min. 200*C.-masa makowa-Skł; 1 szkl.
maku2
jajka5 dkg.
margaryny10 dkg.
cukruaromat migdałowyMak sparzyć, zemleć.
Żółtka utrzeć z
margaryną i
cukrem.Dodać
mak i dalej ucierać. Dodać pianę z
białek.Wyłożyć blachę 3
ciastem, rozsmarować
mak,przykryć
ciastem 4. piec j/w.-masa-Skł; 1
margaryna1 szkl.
cukru1
galaretkaGalaretkę rozpuścić w 0,5 szkl.
wody.
Margarynę utrzeć z
cukrem, stopniowo dodać przestudzoną
galaretkę.PRZEŁOŻENIE - ciasto z
makiem, masa, ciasto z
jabłkami, polewa.