Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
czekoladowePrawdziwki marynowane w ... »Nie ma to jak sezon na
jagody i smakołyki z nimi . Mamy koniec sierpnia
jagód brak w lesie za to w zamrażalce są. Dlatego powstał sernik na zimno.Składniki na sernik:
serek danio
waniliowy 600 g
śmietana 30% 400 ml
żelatyna 2.1/2 łyżki ( rozpuszczamy w 150 ml
wody)Dodatkowo :
galaretka truskawkowa 1 szt ( rozpuszczamy ją w 400 ml
wody)
jagody 300 gSpód kruchy:400 g
mąki pszennej4
jajkaśmietana 18% 2 łyżki
cukier 150 gWykonanie ciasta kruchego :Do misy wsypujemy przesiana
mąkę .Dodajemy pokrojoną
margarynę oraz
cukier .Wbijamy
jajka i dodajemy
śmietanę.Wyrabiamy ciasto i zawijamy je w folia aluminiową wkładamy do lodówki na godzinkę .Wałkujemy ciasto i przekładamy do formy ceramicznej widelcem robimy dziurki by powietrze dochodziło.Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.Wykonanie
serka:Miksujemy
śmietanę na sztywno.
żelatynę rozpuszczamy i studzimy , dodajemy do niej 4 łyżki ubitej
śmietany i mieszamy .Dodajemy rozrobioną
żelatynę do
śmietany oraz
serki mieszamy i przekładamy do ostudzonej tarty.Wkładamy do lodówki na godzinę do zastygnięcia .
Galaretkę rozpuszczamy godzinę wcześniej w 500 ml
wody ostudzoną wkładamy do lodówki .Rozmrożone
jagody kładziemy na
serek i zalewamy tężejącą
galaretka .Ciasto wyszło przepyszne .
niedziela, 27 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter