Wykonanie
Będzie sporo o meksykańskiej kuchni. Bardzo ją lubimy bo jest ostra i zdecydowana w smaku. Wiadomo z poziomem ostrości każdy ma różnie dlatego rzecz gustu ile wsypiecie
chili.
Chlebki pita są proste do zrobienia i przepis na nie wkrótce znajdziecie na blogu,a te akurat dostaliśmy i powstało coś bardzo smacznego. Farsz ma bardzo bogaty smak,ciekawe
przyprawy i jest piekielnie ostry

8
chlebków pita3\4 kg
wołowinydrobno posiekana biała
cebula1 i 1\2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka zmielonej
kolendry1 łyżka
octu balsamicznego1 - 2 łyżeczki
chilidrobno posiekana czuszka1\2 łyżeczki
brązowego cukru2 łyżki posiekanych
kaparówmała puszka
czerwonej fasoli3\4 szklanki passaty
pomidorowe ew.przecieru dobrej jakości3 łyżki
oliwysólpieprz młotkowany
Mięsko wrzucamy do miski i dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem
fasoli i passaty. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Po tym czasie
mięso obsmażamy na patelni aż zmieni kolor na jaśniejszy. Dodajemy passatę i
fasolę.Gotujemy około 5 minut.
Chlebki zwilżamy
wodą i wstawiamy do piekarnika - 180 stopni - na 10 minut. Gorące nacinamy i wkładamy nadzienie,zajadamy zagryzając
ogórem kiszonymMOJE RADYproponuję użyć ligawy,tańsza i bardzo smaczna
wołowinkacynamon możecie pominąć lecz smak już będzie nieco innyuwaga z
solą,
kapary są same w sobie słone,gdy ich nie lubicie
dajcie korniszonychili i czuszka to piekielny zestaw ostrość regulujcie swoimi kubkami smakowymi