Wykonanie

Zrobiłam je zupełnie przypadkiem. Nie ukrywam przepis bardzo konkretny, bardzo prosty i zdeklasował moje naleśniki które robiłam od zawsze i ,,na oko,,. Nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła w oryginał swoich wariacji. Za każdym razem wychodziły cieniutkie,z chrupiącą obwódką.Sekret,,,dobrze dobrane proporcje i smażenie na klarowanym
maśle1,5 szklanki
mleka1,5 szklanki
wody gazowanej2 szklanki
mąki tortowej2
jajkaszczypta
soliWszystkie składniki dokładnie zmiksować. Przecedzić przez gęste sitko i odstawić na co najmniej godzinę by
mąka zaczęła pracować. Smażymy na sklarowanym
maśle cienkie naleśniki. Podajemy z
serkiem lub frużeliną
SEREK POMARAŃCZOWYopakowanie
serka mascarpone lub homogenizowanego naturalnego2 łyżki
cukru pudrusok i skórka otarta ze sparzonej
pomarańczyłyżka
dżemu pomarańczowegoSkładniki wymieszać w miseczce ,odstawić by wszystko się przegryzłoMOJE RADYsmak naleśników możemy dowolnie zmieniać w wersji ,, na słodko,, do ciasta dodajemy opcjonalnie - 2 łyżki
kakao, łyżkę neski, 1\3 szklanki
wiórków kokosowych ( po przecedzeniu ) , szklankę
mleka zastępujemy
mlekiem kokosowym, szklankę
wody zastępujemy
wodą kokosową, 2 łyżki
kawy cappuccino smak dowolnyostatnia słodka wariacja -
wodę gazowaną zastąpiłam oranżadą
pomarańczowąwersje wytrawne - sok z
buraka daje naleśniki
buraczkowe , pół szklanki zmiksowanego
szpinaku daje naleśniki
szpinakowe , łyżka
koncentratu pomidorowego daje naleśniki
pomidorowewodę gazowaną można zastąpić
piwem lecz tylko dla wersji wytrawnej