ßßß
Składniki :- 1 kg żołądków kurzych-2 ćwiartki-1 średnia marchew-1 średnia pietruszka-plaster selery- dwa ząbki czosnku-2 łyżki magi w płynie-sól-pieprz-gałka muszkatałowa-majeranek-ziele angielskie-liście laurowe
Przygotowanie :Ćwiartki i żołądki ( żołądki,kroimy na drobne części),płuczemy pod bieżącą wodą ,wkładamy do garnka zalewamy i gotujemy na małym ogniu,podczas gotowania zbieramy szumowiny.Następnie dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i sól.Starte na tartce warzywa ,czosnek dodajemy(15 minut przed końcem gotowania ).Ugotowane ćwiartki , obieramy na drobno i wsypujemy do miękkich żołądków następnie doprawiamy do smaku ,gałką muszkatałową ,solą,pieprzem ,magi ,majeranekRobimy zaklepkę(dwie ,łyżki mąki na jedną szklankę wody )Podajemy z bułkamiSmacznego !!!