ßßß
Składniki na panierkę:0,5 kg piersi z kurczaka1,5 szklanki mąki pszennej¾ szklanki mleka¾ łyżeczki curry¾ łyżeczki ostrej papryki w proszku2 jajkamąka pszenna do panierkipłatki kukurydzianesól, pieprzWykonanie:Pierś z kurczaka pokroić w paski o długości mniej więcej 3 cm, posolić i popieprzyć. Wymieszać i odstawić na ok. 20 minut do lodówki. Z mąki, jajek, mleka przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić do smaku curry, papryką w proszku, solą i pieprzem. Płatki kukurydziane włożyć do woreczka i dokładnie je rozkruszyć. Do miski przesypać płatki, dodać mąkę, tak, aby dominowały płatki. Kawałki kurczaka obtoczyć w cieście, a następnie w panierce. Obtoczonego kurczaka położyć na wyłożonej papierem do pieczenia kratkę z piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Składniki na dip czosnkowy:2 łyżki majonezumały jogurt naturalny4 ząbki czosnkusól, pieprzMajonez wymieszać z jogurtem. Czosnek posiekać. Połączyć zresztą. Posolić i popieprzyć do smaku.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.