Wykonanie

Składniki:1/2
bakłażana1/3
cukini1
cebula1
papryka2 ząbki
czosnku1/2 opakowania pasaty pomidorowej8
pomidorków koktajlowych lub
daktylowycholiwkibazyliaostra paprykaoliwasól pieprzzioła włoskiespaghetti
mozzarella lub
parmezanWykonanie:
Cebulkę pokroić w drobną kostkę.
Bakłażan nasolić, obrać ze skórki pokroić w paski, tak jak
cukinię i
paprykę.
Czosnek drobno posiekać.
Oliwki przekroić na dwie części.
Pomidorki pokroić na 3-4 części.Rozgrzać
oliwę. Podsmażyć lekko
cebulę, dodać
cukinię,
bakłażan,
paprykę. Gdy już nabiorą koloru i zmiękną dodać
zioła,
czosnek,
pomidorki, pasatę,
oliwki. Dusić jeszcze 3-5 minut. Spaghetti ugotować we wrzątku. Wymieszać
makaron z sosem, posypać
startym serem :)