ßßß Cookit - przepis na O paczce z batonami i puddingu ryżowym.

O paczce z batonami i puddingu ryżowym.

nazwa

Wykonanie

Na początek o śniadaniu. Teraz, w te mroźne dni, a przede wszystkim poranki, najlepiej sprawdzają się rozgrzewające, wypełniające miseczkę po brzegi, potrawy. Dziś stawiam na ryż . Ulubiony pudding na mleku z ryżu jaśminowego . Tym razem w smakach kokosa, dzięki czemu przy gotowaniu cudownie pachnie, zarówno dzięki wiórkom kokosa i wanilii jak i samemu aromatowi ryżu. Podaję go wraz z słodkim bananem, który już prosił się by go zjeść, posypuję delikatnymi płatkami kokosa oraz oprószam lekko cynamonem . Na środek trafia 'kleks' musu z nerkowców . Cóż mam więcej napisać... Spróbujcie! :)
waniliowo-kokosowy pudding z ryżu jaśminowego podany z bananem, płatkami kokosowymi, musem z nerkowców i cynamonem
vanilla-coconut jasimine rice pudding served with banana, coconut flakes, cashewnut mousse and cinnamon
Składniki:
- 4 łyżki ryżu jaśminowego
- 1/2 szklanki wody
- szklanka mleka sojowego (lub inne roślinne)
- łyżeczka cukru kokosowego
- łyżka wiórek kokosowych
- mielona wanilia
Ryż opłukać w zimnej wodzie. Następnie gotować na wodzie i 1/2 szklance mleka z wiórkami, cukrem i wanilią, na średnim poziomie. Gdy wchłonie wszystko zalać resztą mleka i odstawić na noc, najlepiej do lodówki. Rano ugotować do gęstości. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Teraz o paczce...
Przyszła do mnie paczka. Niewielkich rozmiarów, ale w tym wypadku nie to ma znaczenia. W środku znalazłam... ZmianyZmiany ! Podobno najlepsze batony w galaktyce? Czy się z tym zgadzam? Zdecydowanie tak! To nie pierwszy raz kiedy mam okazję je próbować – przed, już nie raz zakupiłam, gdyż są w ofercie pobliskiego ekologicznego sklepu. Tym bardziej chcę je Wam polecić! Są idealne jako smaczna, naturalna i słodka przekąska między zajęciami. Z całą pewnością dodają energii, ale co najważniejsze cieszą podniebienie, bo smakują po prostu genialnie !
Są w 100% wegańskie, bezglutenowe i bez cukru - wykonane tylko i wyłączenie z naturalnych składników . Co więcej, dokonując zakupu, 1% zostaje przekazany na Stowarzyszenie Otwarte Klatki . Nie tylko możemy cieszyć się smakiem, ale tym samym pomagamy.
Z wcześniejszych wrażeń po spróbowaniu batonów moje kubki smakowe zdecydowanie wybrały Aloha jako zwycięzce (no tak, z kokosem ♥), aczkolwiek o nim napiszę później. Dziś recenzja batona Lewy Sierpowy . Po pierwsze – kolejny atut batonów – pomysłowe, oryginalne nazwy, które idealnie identyfikują się z ich smakiem. Wczoraj, gdy dotarła paczka od razu chwyciłam po batona - chyba mam do nich słabość, ale cóż się dziwić :) Tym pierwszym, tak jak wspomniałam wyżej, jest Lewy Sierpowy .
Jego skład to: daktyle, figi, słonecznik, nerkowce, jagody goji oraz migdały . Od razu zachwycił mnie już sam zapach, a co dopiero smak. Struktura batona jest bardzo przyjemna – nieco chrupiąca, lecz oczywiście „gliniasta i lepka”, taka jak właśnie, moim zdaniem, powinna być po zmieleniu tych składników. Pierwszy smak, który się przebija to figi, a następnie czuję dokładnie dodatek jagód goji. Są nawet dobrze widoczne. Oczywiście czuć też chrupiące migdały, słonecznik oraz nerkowce i tą naturalną słodycz daktyli. Dobrze wiemy, że wszystkie te składniki należą do grupy zdrowych, a nawet i super food, także nie ma się co zastanawiać, tylko od razu lepiej chwycić za batona i... smacznego! :)
Więcej na stronie - Współpraca -> ZmianyZmiany . W najbliższych dniach zrecenzuję kolejne batony i będę aktualizować linki do wpisów ;)
Miłego dnia! :)
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/12/o-paczce-z-batonami-i-puddingu-ryzowym.html