Wykonanie

Robi się zimno i mroźno.Czas najwyższy oby nasze organizmy dostały porządną dawkę witamin.A co jest najlepsze na witaminową, rozgrzewającą, sycącą bombę?ZUPA!!Dziś raczej
mogę powiedzieć, iż jest to inspiracja Toskanią. Region ten kojarzy mi się z przepełnionym słońcem i smakiem koszem warzyw. Nie mam pojęcia w
sumie dlaczego?? ponieważ nigdy w Toskanii nie byłam. Chyba muszę wpisać to na listę :)W każdym bądź razie.. Potrzebujemy:2 puszki/ kartoniki
pomidorów krojonych2 ząbki
czosnku1
szalotkę1
cebulę3
marchewki1
papryka1/2
papryczki pepperoni2 kawałki
selera naciowego1
pietruszkę z nacią
tymianek świeży gałązkękawałek
seramakaron pełnoziarnisty penne
oliwa z oliweksól,
pieprz...Do gara z
oliwą z oliwek wrzucamy pokrojone w kostkę
cebulę,
szalotkę i
czosnek, szklimy. Dodajemy pociachaną cieniutkie paseczki,
pietruszkę korzeń,
paprykę,
seler naciowy,
papryczkę pepperoni ( nie zapomnijcie o rękawiczkach do krojenia). Chwile przesmażamy. Dodajemy
marchewkę pokrojoną w grube talarki i
pomidory. Doprawiamy do smaku
tymiankiem,
pietruszką,
solą,
pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu. Jeśli zupa wydaje Ci się za gęsta dodaj
wody bądź
bulionu. W tym czasie wstawiamy
makaron penne pełnoziarnisty. Zupkę podajemy z łyżką
makaronu, pokrojoną w cieniusieńkie paseczki
marchewką i
startym serem.Smacznego...