ßßß
Skladniki:Ciasto:5 jajek2 szklanki mąki tortowej150 gram cukru2 plaskie łyżeczki proszku do pieczenia250 gr masla (cala kostka)4 lyzki kako naturalnegoćwierć łyżeczki czarnego barwnika spożywczegoszczypta solikrem i wypelnienie:500 g twarogu smietankowego do wypiekow2 batony karmelowo-orzechowe150 ml smietanki 30%2 lyzki cukru pudru8 kostek czekolady z karmelem i orzechami2 snickersy4 -5 łyżek masla orzechowegoopakowanie orzeszków FELIKS w miodziePoncz :50 ml przegotowanej wody2 łyżeczki syropu toffi
Wykonanie:Jajka myjemy i oddzielamy bialka od zoltek , bialka ubijamy z szczypta solimaslo rozpuszczamy i zostawiamy do rzestygnieciado ubitych na sztywno bialek (zmniejszam obroty robota na minimum) dodaje powoli ,cukier , zoltka ,rozpuszczone maslo , make i proszek. ubijam az do otrzymania jednolitej konsystencji.Wlewam ciasto do foremekPieke 25minut w 180C , Formy silikonowe maja to do siebie ze czasem nie dopiekaja spodu ciasta w tym wypadku naszego wierzchu , po wyjeciu blaty ciasta przekladam na rozgrzana blache wierzchem do gory i pieke jeszcze 5minut .Rozpuszczam jednego snickersa i mieszam z serkiem i curem pudrem , ubijam kremowke i dodaje do calosci.Blaty ciasta nasączam pączem , psmaruje maslem orzechowy i przekladam krememsnickersa i czekoladę siekam , posypuje wierzch ciasta nimi i orzeszkami i zakrywam drugim blatem rowniez nasaczonym i posmarowany maslem orzeszkowymZostawiamy na noc aby ciacho przeszło smakiem i z rana pakujemy ukochanemu w pudeleczko aby mial pyszne i pożywne ciacho na lunch