Wykonanie
Niby zwykłe spaghetti z
pomidorowo-mięsnym farszem, ale jednak całkowicie inaczej smakuje. Dodatek startej
cukini i gotowego sosu firmy
Orzech świetnie urozmaicił smak klasycznego
makaronu - wyszedł nieco słodszy i delikatniejszy niż zwykłe bolognese, a do tego zdrowszy, bo z dodatkiem warzyw. W prawdzie użyłam do niego gotowego sosu, jednakże takiego, w którego składzie są jedynie naturalne produkty i żadnych konserwantów czy wzmacniaczy smaku - wprost idealnego, gdy brakuje nam czasu, siły lub po prostu ochoty na "stanie przy garnkach".

SKŁADNIKI:1 op.
makaronu spaghetti (porcja dla 4 osób)50 dag
miesa mielonego1 puszka
pomidorów krojonych1 szkl
bulionu1 czubata szklanka startej
cukini (ok 20 dag)1
sos pieczarkowy Orzech (
sos pomidorowy z
pieczarkami,
cebulą i marchwią)1 łyżeczka
soli1 łyżka
majeranku1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki
ostrej papryki2 łyżki
śmietanyolej do smażenia
mięsa1.
Makaron ugotować.2.
Olej rozgrzać na patelni, dodać
mięso,
sól i
przyprawy, podsmażyć. Dodać
pomidory w puszce i
bulion, dusić pod przykryciem ok 15 minut. Dodać startą
cukinię i dusić kolejne ok 10 minut.3. Wlać sos
Orzech, dodać
śmietanę, w razie potrzeby doprawić. Gdyby sos wyszedł za gęsty - dolać
wody lub
bulionu.


Serdecznie polecam (po raz kolejny) produkty firmy
Orzech - pyszne, naturalne, z ręką na
sercu mogę stwierdzić, że na żadnym z 10 produktów, które dostałam do wypróbowania się nie zawiodłam! Najbardziej zaskoczona byłam właśnie smakiem gotowych
sosów, które na ogół są delikatnie mówiąc "nijakie", a ten, podobnie jak
sos słodko-kwaśny są tak smaczne i dobrze doprawione, że dosłownie nic nie musiałam poprawiać!Inne przepisy z wykorzystaniem produktów "
Orzech" znajdziecie tu: